Pankras Projectmanagement

Technicolor was in deze periode als beheerorganisatie ook bezig met een omslag naar het verkopen van producten en diensten. De laatste twee genoemde projecten waren daar voorbeelden van. In deze complexe organisatie verandering  deze projecten gemanaged.

Programma Technicolor Mediaroom

Technicolor exploiteert een Master Control Room van waaruit televisie uitzendingen worden verzorgd voor de Publieke Omroep. Een deel van die diensten kwam te vervallen. Als projectmanager de consequenties van het verdwijnen van die diensten in kaart gebracht inclusief de nieuwe wijze van werken voor de toekomst. Dit moet samenkomen in de nieuwe Technicolor Mediaroom. Het vooronderzoek gemanaged om tot een programma blauwdruk te komen.

Project MediAffinity tbv Talpa, Digitaal archief.

Implementeren van een nieuwe dienst MediAffinity van Technicolor voor de klant Talpa. Met behulp van deze dienst vindt er  Ingest en Outgest plaats in combinatie met een digitaal archief. Project gemanaged,  aspecten waren requirements definiëren, ontwerp, software ontwikkeling door leverancier(MediaFlow door Vivesta), infrastructuur implementeren, systeem- en acceptatie testen en applicatie overdragen naar beheer op basis van de SLA.

Project Disaster Recovery Systeem tbv SBS Broadcasting B.V. 

Systeem waarmee SBS bij problemen de uitzendingen  van SBS, NET5 en Veronica kan continueren bij calamiteiten vanuit de Media Gateway in Hilversum in plaats vanuit Amsterdam. Project gemanaged,  aspecten waren requirements definiëren, ontwerp, software ontwikkeling door leverancier(Oasys), infrastructuur implementeren, systeem- en acceptatie testen en applicatie overdragen naar beheer op basis van de SLA. Daarnaast ook een  commandroom ingericht en voorzien van flexibele werkplekken.


Technicolor(Ericson), Hilversum
Van 06/2011 tot 02/2012
Senior Projectmanager
Projectmanagement advies

Zelfstandig